Kladdiga cupcakes

Det här kan låta äckligt, men det är supergott, det kladdiga hamnar i botten. (Det kladdiga är ett lager på ca 4mm.)

Ca 10 st      Ugnstemp: 200C
Du behöver:                                        Till glasyren:           Till dekoration:
200g smör                                             Florsocker                 Strössel
4 ägg                                                    Vatten
5 dl socker (mycket va?!)                        Karamellfärg
3 tsk vaniljsocker
2 krm salt
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Riktiga cupcakeformar, finns från
Gör så här:   
1. Ställ formarna på en ugnsplåt.
2. Smält smöret, och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Tillsätt de övriga ingridienserna.
5. Blanda till sist i det smälta smöret.
6. Fyll formarna till ca 3/4
7. Grädda ca 10 min, men om de blir allt för brända, ta ut dom.
8. Låt svalna medans du fixar glasyr, som du gör så här:

Häll i ca ½ dl florsocker i en skål. Tilsätt vatten. Rör om, glasyren ska vara ganska tjock. Häll i karamellfärg, rör om. (Detta räcker till 5 muffins, men du kanske vill ha 2 olika färger.) Häll på glasyren på en muffin, strö över strössel. Fortsätt sedan med nästa, och upprepa tills det blir klart. Sedan kan du njuta av dina muffins! Oj förlåt, sedan kan du njuta av dina cupcakes!

Av: Klara Dahlenlund, och Tova-Li Brannerydh. Vi gjorde detta på fritid. Det var inte avsett att ha med här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0